Aktiviteettejä kesäksi netistä!

Etsi itsellesi kesätekemistä netin avulla!

Tässä varsin helppoa ja lupsakkaa hommaa, jos vaan pörssi kestää ja työpaikka antaa myöden koko kesän pörräilylle ympäri Suomen tai vaikka ympäri maailman!

Festarit

Suomen kesä on festareiden luvattu aikakausi. Varmasti joka viikonlopulle on festaria jos toistakin eri kaupungeissa ja eri suuruisina. Sen kuin siis avaa netin ja alkaa tsekkailemaan lähialueen pikkufestareita tai Suomen suosituimpia festareita kautta aikojen!

Jos oikein pröystäilemään tahtoo alkaa, voi alkaa tsekkailemaan esimerkiksi Euroopassa järjestettäviä festareita. Pääsee niin sanotusti kiinni ison maailman touhuun, kun hyppää mukaan Belgiassa järjestettävään Tomorrowlandiin!

Festarit kesällä
Kesä on myös festivaalien aikaa

Reppu ja reissumies

Netistä kartta auki ja täppi sokkona karttaan! Tsekkaa täpätyn paikkakunnan, tai edes lähialueen kuumimmat mestat tai rauhallisimmat rannat. Ihan juuri ne paikat, jotka itse eniten kiinnostavat. Pakkaa reppu, tankkaa auto, tai hyppää junaan tai bussiin! Ihan sama, kunhan vain lähtee pienelle tutkimusmatkalle oman kotipaikkakunnan uumenista!

Ulkomaanmatka

Ulkomaan matka huudettu ja yks tykkää! Halvimpia lentoja tyrkyttävät sovellukset auki ja sieltä plokkaamaan parhaimmat päältä. Haittaako se, jos joutuu matkustamaan kohteeseen reilun vuorokauden, jos kohde todella on eksoottinen ja omalle mielelle paras? No ei haittaa! Ja ainahan ei tarvitse suunnata kaukomaille, vaan voi käydä tsekkaamassa meidän kaunista Eurooppaa! Ja hei, äkkilähtövahdit päälle, sillä äkäreitä on tyrkyllä aina! Pakkaa laukku valmiiksi ja suuntaa äkärillä kohti maailman ääriä!

Kannattanee kyllä ennen matkaan lähtöä hivenen tsekata netistä kokemuksia. Toki seikkailumielellä voi rynnätä maailmalle ja unohtaa muiden mielipiteet kohteesta. Ei huono vaihtoehto sekään!

Vuokraa mökki

Täppää taas sormella karttaa ja katso mille paikkakunnalle sormi osoittaa. Avaa netti ja selaa mahdollisia vuokramökkejä ja paikkakunnan parhaat bileet. Kerää kaverit mukaan ja lähtekää viikonlopuksi tai vaikka koko viikoksi tuulettumaan uusiin maisemiin.

Yksinäinen susi voi myös matkustaa villillä kortilla ja varailla mökin ihan vain ja ainoastaan omaan käyttöön jostain jumalan selän takaa. Ei tuttuja lähimailla, saa pyrähtää uudelle paikkakunnalle hetkeksi aikaa ihan tuntemattomana ja palata huomattavasti virkeämpänä takaisin kotiin.

Kesäteatterit

Joka paikkakunnalla on taatusti kesäteatteri. Ja kesäteattereilla on taatusti nettisivut. Selaa siis eri vaihtoehtoja netistä ja valitse seasta mieluisin. Pikkuinen, kiva kultturelli teatteriretki ulkopaikkakunnalle piristää varmasti. Ja miksei samalla reissulla kierrä vaikka useampaakin kesäteatteria!

Kesätapahtumat

Joka paikkakunalla on niin silakkamarkkinaa, käsityömarkkinaa, pitsimarkkinaa, jäätelökesää ja mitä vielä. Tsekkaa siis netistä omituisimmat tapahtumat pitkin kesää ja lähde kiertueelle. Osta hölmöjä juttuja ja syö omituista ruokaa. Taatusti jää hyvät muistot. Etenkin kun keräät mukaasi vielä erinomaisen jengin jakamaan tämän kaiken kanssasi.

Koulutukset

Ai käyttäisin kesälomaani opiskeluun, miksi ihmeessä?! Kesä on todella otollista aikaa opiskella juuri niitä asioita, joita oikeasti haluat oppia. Vapaa-aikaa kaikilla tuntuu olevan vähän liiaksikin, ja sen voisi hyödyntää niin, että samalla nauttii siitä. Oletko kiinnostunut ruoasta ja luonnosta? Mene villiyrttikurssille! Tai haluatko tienata lisätienestiä talven aikana töiden/koulun ohella? Ota osaa järjestyksenvalvojakoulutukseen! Vaihtoehtoja löytyy todella paljon, ja ne ovat varmasti hyvää vastapainoa vaan biitsillä makailulle.

Biitsit

Vaikka Suomi ei tunnetusti ole mikään rantalomakohde, niin meillä on mielin määrin vettä ja erilaisia rantoja, joista suurin osa suomalaisista ei tiedä hölkäsen pöläystä. Kokeile siis googlettimen avulla löytää Suomen parhaat uimarannat aina suurimmasta pienimpään ja tee pieni retki valitsemallesi rannalle. Eväät, musiikkia, aurinkoa ja frendejä. Ei hyvään kesäpäivään juurikaan muuta tarvita.

Ranta
Moni hengailee kesällä rannalla

Eväsretki

Rakenna itsellesi ja kavereillesi herkullinen eväsretki johonkin lähimaastoon. Osta lähiruokaa, leivo itse sämpylät ja jälkiruuat, valmista suurin osa syötävistä ja mahdollisista koristeista itse. Saa hieman juhlan tuntua arkeen ja ystävät ovat taatusti kiitollisia ja päivä jää ikimuistosena mieleen. Ja hei, todennäköisesti saat järkätä samanlaisen eväsretken uudelleenkin! Sujauta vielä eväskoriin pullo tai kaksi kuohuvaa ja ilmoita kavereille, että polkupyöräily kausi on alkanut ja reppuun otettava mukaan omat juomat, jos kuohuva ei tunnu riittävän.