Hyödynnä nettiä oppimiseen!

Tyrkyllä on suunnaton määrä ilmaisia opintoja netissä, ainakin kielien osalta. Ja vielä tarkennettuna ainakin englanninkielen osalta. Todella monet sivut luottavat nykyään moniin interaktiivisiin oppimisportaaleihin, kuten vaikkapa Liferay-pohjaisiin. Netti siis vain auki ja omalle omalletunnolle sopivinta palvelua metsästämään!

SpeakLanguages

SpeakLanguages toimii netissä alkeiskurssina kieliin. Sivusto on suomenkielinen ja tyrkyllä on muun muassa englanti, espanja, ranska, saksa, italia, venäjä ja suomi. Sivuilta voit valita haluamasi kielen ja alkeet ovat suoraan nenäsi edessä. Tyrkyllä on aina suomenkielinen sana, jolle löytyy vastine valitsemallasi kielellä sekä lisäksi ääninäyte oikeanlaisesta ääntämisestä. Ei siis muuta kuin ilmaiselle alkeiskurssille lompsis!

Yle

Yle tarjoaa nettisivuillaan oppimiseen kaikenlaista. Siis ihan kaikenlaista aina kielistä psykologian kautta talouteen ja abitreeneihin. Nettisivuilla pääsee siis ilmaiseksi opiskelemaan ja suorittamaan minikursseja haluamastaan aihealueesta. Eikä sivustolle tarvitse edes rekisteröityä päästäksesi suorittamaan opintoja. Näppärää!

BBC Languages

Jos hallitset jo jonkin verran englantia, mutta haluat oppia lisää esimerkiksi espanjan tai italian alkeita, tässä sivusto sinua varten! Klikkaat itsesi BBC:n kieliopintoihin ja ilman rekisteröitymistä nenäsi edessä on alkeet. Niin ja bonuksena se, että eri kielivaihtoehtoja löytyy noin neljäkymmentä, jos ei vielä enemmänkin! BBC:n sivuilta löytyy niin tietoa valisemastasi kielestä, kuin pieniä tehtäviäkin sekä ääntämisen oppimistä äänitteiden avulla.

Netistä opiskelu
Kirjat eivät ole enää ainut tapa oppia

Aivoapina.fi

Aivoapinan nettisivuilla voi opettella perusmatematiikka! Tyrkyllä on eri aihealueita, joista on olemassa esittelyteksti, video sekä harjoitustehtäviä. Videoita pääsee katselemaan ja kuuntelemaan ihan ilman kirjautumista, mutta harjoitustehtävien osalta vaaditaan käyttäjätilin rekisteröiminen Aivoapinaan.

Avoinoppikirja.fi

Palvelussa voi opetella yläkoulun ja lukion matematiikkaa. Palvelu tarjoaa matematiikan kirjoja jokaisen käyttöön. Kirjojen tekijät voivat halutessaan julkaista moiset tekeleet kaikkien nähtäville.

Kirjoista löytyy selvitys jokaiseen aihealueeseen, esimerkkitehtäviä sekä tehtäviä ratkottavaksi.

Internetpolyglot.com

Palvelussa pääsee käsiksi moneen kieleen, ihan jopa eksoottisiinkin vähemmän nykymaailmassa kuultuihin kieliin. Oppimaan pääsee ihan perinteisesti lukemalla ja kuuntelemalla oikeanlainen ääntäminen, mutta vaihtoehtoina on myös erilaisia pelejä. Peleissä pitää yhdistää oikeat vastaukset valitsemillasi kielillä tai kirjoittaa oikea vastaus. Peleissä väärän vastauksen antaessa, näkyviin tulee myös oikea vastaus. Harmillisesti omia vastauksia ei voi tallentaa, jos et ole kirjautunut sivustolle. Näppärää kuitenkin uusien kileien alkeiden oppimiselle!

Ilmaiset opinnot

Nykyään ilmaiset opinnot ovat kortilla ja ilmaisia opintoja saakin suorittaa oikeastaan vain omalla vastuullaan. Jos taasen tahdot jonkun oikeasti opettamaan ja kommentoimaan tehtäviäsi, siitä toki pyydetään maksu, sehän on ilmiselvää.

Paljon verkossa tyrkytetään erilaisia abitreenejä ja valmennuskursseja, joiden avulla opiskelijalla on paremmat mahdollisuudet saada ylioppilaskirjoituksista tahtomansa arvosana tai paremmat mahdollisuudet päästä haluamiinsa jatko-opintoihin. Maksullisesti kylläkin, paitsi jos opiskelija ei pääsekään sisään haluamaansa oppilaitokseen.

Ilmaiskursseja on tarjolla ja varmasti vielä enemmän, jos englannin kieli on hallussa. Englannin kielisiltä sivuistoilta saattaa löytyä kielikurssia, matematiikan kurssia ja milloin mitäkin kurssia ilmaiseksi ja rekisteröitymättä sivustolle. Ilmaiskurssille hyppäävälle oppimisen vastuu jää kuitenkin itselle. Taatusti sivustot ottavat vastaan palautetta tarjoamastaan palvelusta, mutta päävastuu on silti sinulla ja itselläsi.

Netti siis auki ja valitsemaan omalle omalletunnolle sopivinta kurssia ja oppimisalustaa, jonka avulla alkaa joka vuotinen Fuengirolan lomakin jo sujua huomattavasti mukavammin, kun kymmenen vuoden jälkeen osaa jo tilata lasillisen sangriaa espanjankielellä!