Internet apuna lemmikin ottamiseen

Kuinka internettiä voi hyödyntää ottaessa lemmikkiä?

Nettiä voi hyödyntää mihin vaan. Siis ihan mihin vaan. Jopa lemmikin ostoon. Ja oikeastaan netin hyödyntäminen lemmikin hankinnassa onkin ihan suositeltavaa!

Mikä lemmikiksi?

Koiranpennun ottaminen
Ennen koiranpennun ottamista tulee selvittää asioita

Jokainen, joka itselleen lemmikkiä kaipaa, on edes joku haju siitä mikä elukka olisi kyseessä. Koiraihmiset ovat selkeästi heti sitä mieltä, että lemmikki tulee olemaan koira. Kissaihmiset taasen tietävät sen olevan kissa. Ei siis ole epäilystäkään siitä, että lemmikkikaipuiset eivät tietäisi lajia varmaksi. Tuskin käärmepelkoinen ensimmäisenä ajattelee ottavansa kotiinsa luikertelevan matolin.

Jos kuitenkin painii vielä esimerkiksi kissan ja koiran välillä, kannattaa aukaista netti ja lueskella kissa- ja koiraharrastajien nettisivuja. Siitä lähteekin ankara pohdinta, kumman kyseisistä elukoista haluaa kotiinsa majoittaa.

Lemmikin hoito

Jokaisen lemmikkiä harkitsevan tulisi käyttää useampi kymmenen tuntia ennen lemmikin ottamista kaiken mahdollisen selvittämiseen lemmikin hoidosta. Netistä löytyy uusille koiran omistajille laajasti vinkkejä koiran ruokkimisesta (ja varsinkin jos haluat perehtyä koiran raakaruokintaan), tuleville kissaihmisille tietoa kissan raapimispuihin ja muihin viihdykkeisiin liittyen sekä tärkeää infoa jyrsijöiden vuorokausirytmistä. Perehdy tähän kunnolla, niin vältät varmasti stressiä ja harmaita hiuksia tiukoissa tilanteissa lemmikkisi kanssa!

Rodut ja lajikkeet

Koiraharrastajilla on netti pullollaan tietoa. Jos siis olet sitä mieltä, että kaipaat lemmikkiä ja etenkin koiraa, pohdi ensin millainen koira juuri sinulle sopisi. Asutko landella, jossa sinulla on muutama hehtaari metsää ja peltoa ja haluat asua laumanvartijan kanssa. Vai asutkohan mahdollisesti city penthousessa, johon sopisi paremmin kiinanharjakoira.

Oli kyseessä sitten suuri tai pieni koira, kannattanee netistä selvitellä hieman rodun ominaispiirteitä ja käyttötarkoituksia. Kannattanee siis pohtia pystytkö tarjoamaan sesselle sitä, mihin sen vaistot sitä vievät. Vaikka nykyaikana melko vähän koirilla on ihan rodun alkuperäistä tarkoitusta vastaavaa toimintaa tarjolla, kannattaa se kuitenkin huomioida. Kyllähän ihmisellekin tulee muinainen taistele tai pakene-reaktio eri tilanteissa, vaikkei allekirjoittaneella kovin montaa sapelihammastiikeriä ole ollut taltutettavana viime aikoina city penthousessa..

Sama pätee kisuihin ja muihinkin lemmikkieläimiin, tsekkaa rotumääritelmiä. Jos kyseessä on villi saalistaja ta kotona lorviva Karvinen, kumpi natsaa omaan elämääsi paremmin? Netistä löytyy huima määrä tietoa eri roduista!

Liskot, käärmeet ja muut matelijat ovat myös yhden sortin murheen kryyni. Tuskin kannattaa valita eläinkaupasta kivan näköistä, raidallista matolia, jos ei ole harmainta aavistustakaan siitä miten sen esi-isät ovat luonnossa eläneet. Puhumattakaan siitä, missä päin maailmaa ne ovat eläneet. Tappaako yksi hampaan kolhaisu kokonaisen lauman lehmiä vai onko kyseessä sittenkin kuristaja? Entäs sammakot ja tuhatjalkaiset, joita ilmeisimmin myös joku kotiinsa raahaa. Onko sammakolla olemassa jonkilaiset myrkkyruvet selässä, jonka avulla se voi räjäyttää Venäjän laajuisen alueen vai voiko sammakkotoverin ihan jopa ottaa kädelle loikkimaan. Siinäpä pohdinnan aihetta kerrakseen.

Kasvattajat

Jokaisella lemmikiksi määritellyllä elukalla on olemassa kasvattajia. Toiset ovat ihan Suomen maan kamaralla ja lisää kasvattajia löytyy ihan ympäri maailman. Ota heihin yhteyttä pohtiessasi itsellesi sopivaa lemmikkiä. Koska netistähän myös kasvattajat löytyvät!

Jos olet pohtinut ottavasi hirmuisen hiirenmetsästjän penthouseen, ota yhteys kasvattajaan tai usempaankin. He osaavat kertoa rodusta enemmän ja tietävät millaisissa olosuhteissa hirmuinen hiirenmetsästäjä viihtyy ja voi parhaiten. Kukapa sitä haluaisi rakkaalle lemmikilleen antaa vaihtoehdoksi huonoja elinolosuhteita, tuskin kukaan.

Sekarotuiset lemmikit

Jos kyseessä onkin lehti-ilmoitus sekaroituisista koiranpennuista, auttaako nettiselaaminen? Todellakin, silloinhan sinulla ja itselläsi on tuplamäärä selvitettävää. Jos pennelin iskä on saksanpaimenkoira ja äiti vinttikoira, niin siinä saat selvitellä sitten molempien rotujen määritelmiä ja pohtia millaisia penneleistä oikein mahtaakaan kasvaa ja sovitella moista vastausta omaan elämääsi. Entäs maatiaiskisut? Niissä todennäköisesti on olemassa jo niin montaa eri kissarotua, ettei enää rotuselvitys geenien perusteella antaisia mitään tulosta. Maatiaskissa on maatiaiaskissa. Voitko sitten villille hiirenmetsästäjälle, joka roikkuu penthousesi ikkunaverhoissa, yhtään mitään. Mahdollisuus on toki sekin, että kyseisestä maatiaisesta kasvaa oikein oivallinen penthouse-Karvinen. Siinä ei sitten paljon netti ole avuksi.

Pääasiassa kuitenkin kannattaa selvitellä netistä eri rotuja ja lajikkeita ja olla yhteydessä lemmikkikandidaatin kasvattajaan, joka todellakin on asiantuntija ja rodun edustaja ihmisen muodossa.