Internet apuna riippuvuuksiin

Näin voit päästä eroon riippuvuuksista internetin avulla!

Netti on pullollaan riippuvuuksista toipuvia, riippuvuuksista kärsiviä ja entisiä riippuvaisia. Miksi siis juurikin netti ei voisi olla se paikka, jossa pääsee eroon omasta riippuvuudestaan?

Järjestöt

Järjestöjä on aina ja joka tarpeeseen. Olit sitten riippuvainen alkoholista, peleistä, tupakasta tai mistä vaan, niin apua on varmasti netistä löydettävissä. Sen kuin rustailee Googlen hakukenttään iman riippuvuutensa, niin alkaa eri järjestöjen nettisivuja liikahdella ruudullasi. Oman parhaan järjestön löytää vain kokeilemalla.
Usein järjestöissä on toimijana entisiä riippuvaisia tai riippuvaisten omaisia ja läheisiä. Heillä on omakohtaista kokemusta riippuvuudesta, elämisestä riippuvaisen omaisena tai läheisenä sekä järjestöissä työskentelee myös ammattihenkilökuntaa, joilla on koulutusta ja kokemusta kyseisestä ongelmasta. On siis helppoa ottaa yhteyttä järjestöön, koska siellä on useimmiten vastassa aina kokenut henkilö joka ottaa avun tarpeessa olevan riippuvaisen vastaan avosylin.

 

Yhdessä raittiiksi!
Yhdessä riippuvuuksista pääsee helpommin eroon

Oman ja itselle sopivan järjestön löytää vain kokeilemalla vaihtoehtoa. Onko muut järjestössä toimivat ja avustavat samalla viivalla kanssasi ja ovat oikeasti kiinnostuneita auttamaan. Sen tietää vain kokeilemalla, ei muutoin. Totta on myös valitettavasti se, että aina henkilökemiat eivät kohtaa. Se taasen ei ole järjestön vika, vaan sen, että me ihmiset olemme erilaisia. Pääasiassa kuitenkin järjestöissä toimii suuri määrä henkilöitä ja varmasti jonkun heidän kanssaan tulee toimeen. Rohkeasti siis vain ottamaan yhteyttä avustaviin järjestöihin!

Keskustelut ja palstat

Ei todellisesta riippuvuudesta varmasti ole kovin suurta mahdollisuutta päästä eroon ihan pelkästään netin keskustelupalstojen avulla, mutta tukea asiasta kuitenkin voi olla. Ja useimmiten vertaistukea netistä ja keskustelupalstoilta saakin. Palstoja ja nettisivuja keskusteluille on olemassa useita, niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin, joten valinnan varaa riittää.
Mahdollisuus kuitenkin myös typeriin ihmisiin on olemassa netissä. Tai siis useimmin palstalle eksyy se yksi ihminen, joka ei ymmärrä miksi olutpulloa ei vaan voi olla ostamatta sieltä kaupasta tai miksi sitä röökiä sitten pitää vetää jatkuvasti, jos haluaa siitä eroon. Ei hätää, nämä ihmiset eivät koskaan ole kokeneet sitä riippuvuuden tunnetta. Harmillisesti he vain saavat lietsottua pahaa mieltä keskustelupalstoilla ja joku voi ihan totta tosiaankin oman riippuvuutensa kanssa romahtaa pelkästää yhden ihmisen kirjoituksista.
Keskustelupalstoilla tulee siis olla varuillaan. On hyvä hakeutua todellisen riippuvuuden kanssa oikeanlaiseen hoitoon ja mielellään ammattilaisten tai muiden riippuvuudesta toipuvien seuraan. Ihan siis oikeaan ihmisseuraan. Keskustelupalstat toki tukevat toipumista ja antavat vertaistukea toipumisessa, joka on äärimmäisen tärkeää!

Ammattiauttajat

Jos ei muuta riippuvuutensa kanssa keksi ja tuntuu ettei järjestötoiminta ja netin keskustelupalstat johda yhtään mihinkään, voi netistä etsiä itselleen ammattiauttajaa. Ammattiauttajaa toki suositellaankin todellisissa riippuvuuksissa ja heidän palveluitaan varmasti löytyy myös netistä, kunhan vaan jaksaa edes hieman selata.
Jos ei varsinaisesti nettiterapeuttia löydy, ainakin yhteystiedot lähimmälle terapeutille löytyy netistä ja apua saa varmasti soittamalla ja ajan varaamalla.

Mitä tehdä?

Mitä tehdä, jos todella haluaa riippuvuudestaan eroon, eikä tiedä keneen ottaa yhteyttä? Ota yhteyttä omaan terveyskeskukseesi, siellä he tietävät kenelle ohjata eteenpäin ja jos eivät samantien osaa asiaan vastausta antaa, he selvittävät sen siellä puolestasi.

Auttava käsi
Netistä löytyy auttavia käsiä

Ja edelleen nettiä apuna käyttäen, sieltä löydät oman terveyskeskuksesi numeron ja toimipisteen. Ei siis tarvitse ravata edes takaisin paikasta toiseen, kun tarkistat heti oikean puhelinnumeron ja toimispisteen osoitteen. Netissä päivittyy useimmiten myös mahdolliset toimipisteiden kesäsulut ja muut poikkeavat aukioloajat.

Extra: Vinkki tupakoitsijoille

Mikäli haluat eroon tupakasta, löytyy sinulle useita eri sivustoja netistä. Esimerkiksi Stumppi.fi on todella hyvä apusivu tähän. Jos taas haluat lopettaa tupakoinnin, mutta tiedät, ettei sinun ole mahdollista luopua koko tavasta vielä, kannattaa tilata internetistä sähkötupakkaa! Se voi olla ensiapu lopettamiseen ja nopeuttaa prosessiasi huomattavasti!