Internet asuntovälityksen apuna

Kuinka internet on helpottanut asuntokauppaa?

Internet on helpottanut mitä vaan kauppaa, niin miksei myös asuntokauppaa. Tottakai, koska se vaan yksiselitteisesti on tätä päivää!

Yrityksen nettisivut

Yritys voi markkinoida toimintaansa omilla nettisivuilla ja ilmoittaa uusista kohteistaan omilla nettisivuillaan. Jos ei ihan kaikkia kohteita ole halukas ilmoittamaan ja päivittelemään omilla nettisivuilla, voi siellä julkaista vain viikon tai kuukauden helmet. Näin saa enemmän näkyvyyttä yritykselle ja kävijöitä nettisivuille.

Välityssivustot

Asuntojen välityssivustot tai miksi niitä kukin nyt tahtookaan kutsua, ovat oiva tapa laittaa myynti-ilmoituksia eteenpäin. Asuntojen välitysyritykset käyttävät tätä palvelua oikein hienosti ja runsaasti. Sivustolla käy ilmi niin itse asunto ja tarvittavat tiedot asunnosta sekä asuntoa välittävä yritys ja itse välittäjä. Ostajan on helppo siis sekä selailla asuntoja sivustojen kautta ja ottaa yhteyttä oikeaan paikkaan ja oikeaan henkilöön helmen löydettyään.

Some

Jälleen kerran huudetaan some! Somessa pyörii erilaisia ryhmiä, joissa vähintäänkin pari kertaa viikossa sinne tulee ilmoitus asunnon myymisestä. Aina myyjät eivät tahdo alkuunsa ottaa asunnon myyntiin välittäjää, vaan pyrkivät puskaradion ja oman taitonsa mukaan levittämään sanaa asunnon myymisestä. Somessa sanan kiertäminen tapahtuu nopeasti, näkijöitä on monta ja kyseistä ilmoitusta voi jakaa ihan mielinmäärin! Joskus ilmoitus somessa saattaa poikia ostajan, joskus taas ei. Sama se on muutoinkin asuntomarkkinoilla.

Välitysfirmat myös käyttävät somea juurikin samasta syystä kuin muutkin. Näkyvyys välitettäville asunnoille on suurempi, kuin paikallislehdessä tai firman omilla sivuilla. Ja varsinaisen helmen saatua välitettäväksi, sanaa kannattaa jakaa eteenpäin, jotta ilmoitus tavoittaa mahdollisimman monta ostajakandidaattia.

Asuntokauppa ulkomailla

Nykyään jokainen meistä voi melko helpostikin tutustua eri kiinteistövälittäjien asuntotarjontaan laajasti ympäri maailmaa. Netin avulla voit jopa käydä katsomassa ”paikan päällä” miltä asunto näyttää – kotisuomesta käsin. Tämä on helpottanut todella paljon esimerkiksi eläkkeellä ulkomaille muuttoa suunnittelevien elämää. Mietippä vaikka itse, jos etsisit Ranskasta tai Espanjasta päin myytäviä asuntoja. Menisitkö mieluummin paikan päälle ja etsisit summa mutikassa sitä ”parasta vaihtoehtoa”, vai vertailisit tuhansia eri vaihtoehtoja kotoa ja kävisit lopulta kuorimassa kermat päältä.

Varaus

Kiireisessä arjessa kaikilla ei ole mahdollisuutta soittaa kesken työpäivän välittäjälle ja kertoa olevansa kiinnostunut moisesta kotikolosta. Siksi onkin äärimmäisen näppärää, että netin kautta saa varattua itselleen kohteeseen henkilökohtaisen näytön. Sen kuin tsekkaat omaa kalenteriasi, välittäjä tyrkyttämiä aikoja, pari klikkausta ja tadaa! Olet juuri saanut varattua itsellesi henkilökohtaisen asuntoesittelyn.

Tarjouskauppa

Toisinaan huusholleista tyrkytetään myös tarjouskauppaa. Ja mikä parasta, niihinkin voi osallistua netissä. Ei tarvitse soittaa pitkää puhelua välitysfirmaan tai olla asuntonäytössä paikalla ja jättää omaa tarjousta. Klik, klik ja olet jättänyt oman tarjouksesi asunnosta. Asunto on sinun, jos olet tehnyt tiettyyn päivämäärään mennessä parhaimman tarjouksen. Ja kuten kaupankäynnissä muutoinkin, parhain tarjous voittaa. Netissä näet lähes reaaliaikaisesti sen onko joku muu tarjonnut kohteesta enemmän kuin sinä.

Ilmoitukset

Nykyisin kun saa tehtyä netissä milloin mitäkin hintavahteja, saa kaiketi asuntokaupastakin ilmoituksia. Ja jos ei vielä saa, niin syytä olisi jonkuin kyseinen palvelu kehittää. Etenkin tarjouskaupassa olisi oikein oivallista osallistujille ilmoittaa sähköpostitse tai tekstiviestillä, jos joku on tehnyt paremman tarjouksen kohteesta. Tarjousten tekijät voisivat siinä vaiheessa miettiä uusia parempia tarjouksia ja kaupan tekoon saataisiin hieman lisäväriä.

Palveleeko nettimyynti kaikkia?

Toki nykyään joudut vielä henkilökohtaisesti mennä allekirjoittamaan kauppakirjan, vaikka lähes kaiken muun voikin hoitaa netin välityksellä. Palveleeko nettikauppa sitten kaikkia? No kyllähän se palvelee! Nykyisin mummot ja vaaritkin käyttävät tabletteja ja läppäreitä, opiskelevat niiden avulla yliopistotutkintoja ja mitä vielä. Ja sitä paitsi, jos mummo on kerrostalo kaksiossaan asustellut jo viimeiset viisi vuotta, miksi hän sieltä enää tahtoisi pois muuttaakaan. Joten kyllä asuntojen kaupustelu netissä vaan helpottaa ihan kaikkien arkea, niin ostajan kuin myyjänkin!