Mistä nettisivut?

Näitä sivuja käyttämällä voit luoda itsellesi ilmaisen blogin tai kotisivut

Ilmainen on nykypäivän sana. Jos jotain saa ilmaiseksi, niin sillä on takuuvarma menekki. Oli kyseessä sitten ämpäri tai ilmaiset kotisivut. Ämpäreitä kaiketi jonotetaan enemmän kuin ilmaisia kotisivuja, mutta ajatus on sama! Esimerkiksi monet netissä toimivat suosittelusivut kuten alennuskoodisivut, nettikasinosivut, vertailusivut, yrityshakemistot ja blogit alkavat monesti pienestä ja tarvitsevat helpot ja edulliset sivut aluksi.

WordPress

Mainostaa olevansa oikein oivallinen sivusto käyttää ja ilmainen, ainakin osittain. WordPressin avulla saat tehtyä itsellesi omat kotisivut tai luotua oman blogin nopeasti, helposti, käyttäjäystävällisesti. Asiaan tietysti kuuluu ilmaisia ulkoasuja, imainen tuki, hakukoneystävällisyys, oma verkkotunnus, miljoonia käyttäjiä ja tarpeittesi mukaan maksullisetkin palvelut. Tiedä häntä miten toimii, koska henkilökohtaista käyttökokemusta ei ole. Mutta kuulostaapa kuitenkin perin erinomaiselta sivustolta, johon kannattaa tutustua, jos on kiinnostunut tekemään itselleen kotisivut tai alkamaan luovaksi lifestyle-bloggaajaksi!

Blogger

Googlettimen ihan oma blogisovellus. Tarjolla ilmainen käyttö, ilmaisia ulkoasuja, sitä, tätä ja tuota. Mahdollisuudet mainostaa ja niin edelleen. Allekirjoittanut voi tässä vaiheessa ilmoittaa itse käyttävänsä moista googlettimen palvelua ja ainakin toistaiseksi on toiminut. Alkukankeutta hieman käytön kanssa oli ja on edelleenkin toisinaan. Johtuneeko se sitten käyttäjästä vai kyseisestä palvelusta. Enemmän kaatuisin käyttäjässä olevan vian puoleen.. Pääasiassa kuitenkin toimii moitteettomasti ja allekirjoittanut voi kyseistä palvelua suositella. Ihan kaikille, jotka ovat kiinnostuneita blogin ylläpitämisestä.

Webnode

Mainostaa ilmaisia kotisivuja, jotka ovat omakätisesti valmiit ihan jopa viidessä minuutissa. Varmasti niin, jos ei halua kotisivuilleen mitään erityistä materiaalia. Helppokäyttöinen, ei turhia mainoksia pyörimään omille kotisivuille ja jopa ilmeisesti äärimmäisen helppokäyttöinen jopa hirmunäppärälle blondille, jolla ei oikeastaan ole mikään muutoin hallussa. Kannattaa siis tutustua moiseen palveluun ehdottomasti, ainakin mainoksen lupaamien asioiden perusteella vaikuttaa suorastaan taivaan lahjalta tavalliselle tallaajalle.

Suntuubi

Kyseisestä palvelusta olen kuullut jo noin sata vuotta sitten. Joskus ihan jopa törmää siihen, että jollain on kotisivut tehtynä kyseisen palvelun kautta. Ilmaiset kotisivut ja paljon mainoksia pyörimässä ees taas. Ja miten onkaan aina pistäny silmään, ettei ulkoasu ole ollut kaikkein viehättävin palvelua käyttävien kotisivuilla. Mutta eipä ole kyseisen palvelunkaan sivut mitenkään houkuttelevat tai ammattimaisen näköiset. Kukin tavallaan ja me kaikki pidämme niin eri asioista. Joka tapauksessa kyseisen palvelun kautta saa tehtyä itselleen kotisivut tai jälleen kerran luovaakin luovemman blogin. Siitä vain rohkeasti kokeilemaan, josko mielikuva Suntuubista muuttuisi.

Webbis

Suomalainen kotisivujen luomiseen tarkoitettu sivusto. Tyrkyttää ilmaista kotisivujen luontia ja ylläpitoa, rajattu määrä ilmaisia ulkoasuja ja hyviä käyttäjäkokemuksia. Henkilökohtaista käyttökokemusta ei löydy, mutta ilmeisimmin palvelulla käyttäjiä myös riittää. Mainokset pyörivät kotisivuillasi omien juttujesi ympärillä, mutta mikäs siinä jos se ei ylläpitäjää sikseen haittaa. Varmasti varsin oivallinen ratkaisu myös peruskotisivuja tarvitsevalle.

Rantapallo

Rantapallo on tarkoitettu erityisesti matkabloggaajille ja se todellakin on avoin kaikille. Ei siis tarvita minkäänlaisia seulontoja päästäkseen mukaan rantapallon listoille. Rantapallolla on myös olemassa sisarsivustoja, Lumipallo ja Pallontallaajat.

Lumipallossa bloggaavat lähinnä talvimatkailusta innostuneet ja kiinnostuneet. Pallontallajissa taasen pääsee käsiksi ja kirjoittamaankin omatoimimatkaajat ja ulkomailla asuvat suomalaiset.

Henkilökohtaisesti olen taannoin lukenut Rantapallon blogialustalla olevaa blogia, ja ainakin lukijan näkökulmasta toimii. Tiedä sitten miten itse ylläpitäjän näkökulmasta. Rantapallon blogialustalla pyörii mainontaa, jolla rahoitetaan milloin mitäkin bloggaajien kesken arvottavissa olevia matkajokereita tai matkustusetuuksia sekä blogialustan tuen toimintaa. Matkajokereista siis pieni porkkana vielä reissubloggajille. Suosittelen.

Tumblr

Tyrkyttää itseään suurella käyttäjämäärällä, helppokäyttöisyydellä ja sillä, että blogiisi voit tunkea ihan mitä itse haluat. Siellä se sitten on ja pysyy kaikkien nähtävillä. Ja samalla pääset seuraamaan muita perin erinomaisia blogeja, joita palveluntarjoaja voi vielä sinulle suositella. Ja kaikki tämä tietysti ilmaiseksi. Kaiketi toimiva ratkaisu, kannattanee kokeilla.